DOKA ve DOKAP Projelerinin Toplu Açılış ve İmza Töreni’ne katılan Giresun Valisi Enver Ünlü, törende Giresun ekonomisi üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde faaliyetlerini yürüten DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) ve DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekleri ile Giresun’da hayata geçirilen 20 projenin toplu açılış ve 6 projenin imza töreni, Giresun Üniversitesi (GRÜ) Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda 24 Temmuz Pazar günü saat: 16.30’da yapıldı.
VALİ ÜNLÜ : “OSB’LERİN DOLULUK ORANLARININ % 98’İ BULDU”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Vali Ünlü; “Giresun’umuz yürütülmekte olan kamu ve özel sektör projeleri ile sosyal ve ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşmış bir cazibe merkezi olma yolunda önemli bir dönüşüm süreci geçirmekte ve tarım sektöründe fındık üretimine endeksli bir ekonomiye sahip iken ülkemizin gelişmiş kentlerine uzaklığına rağmen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından uygulanan Yatırım Teşvik Sistemi’nin de etkisi ile özellikle son 10 yılda özel sektör yatırımları noktasında rağbet gören illerden biri olmuştur” diyerek, bunun bir sonucu olarak da Giresun’da şuan faaliyette bulunan 1’ inci ve 2’ nci OSB’lerin doluluk oranlarının % 98’i bulduğunu belirtti.
“GİRESUN TERSİNE GÖÇÜ SAĞLAYABİLEN İLLERDEN BİRİ OLACAKTIR”
Vali Ünlü, faaliyette bulunan bu iki OSB’ye ilave olarak, yeni yatırımcılardan gelen talebi karşılamak üzere Görele ve Espiye’de yeni OSB’lerin kurulması kararı alındığı bilgisi vererek “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri Araştırması Projesi (Yani kısa adıyla YER-SİS Projesi) sonuçlarına göre Giresun’un en fazla göç verdiği illerin başında İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi sanayi sektörü oldukça gelişmiş illerin geldiği tespit edilmiştir. Dolayısıyla tersine göçü sağlayabilmek açısından, İlimizde mutlak surette tarım ve turizmin yanında sanayimizi de geliştirmek durumundayız. Bu anlamda baktığımızda, kısa vadedeki en önemli vizyonumuz; 15 bin kişinin OSB’lerde istihdam edildiği bir şehir olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirebildiğimizde, Giresun tersine göçü sağlayabilen illerden biri olacaktır” ifadelerini kullandı.