İBB, 10 aylık çalışma sonucu Mecidiyeköy Meydanı’nı İstanbulluların hizmetine açtı. Kentin, araç ve insan trafiği açısından en yoğun noktalarının başında gelen Mecidiyeköy’e soluk aldıran meydanı gezen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mecidiyeköy’de hayatın nasıl değişeceğine herkes tanık olacak. Biz, insanlara mutluluk aşılayacağız” dedi.
İmamoğlu, meydanla ilgili değerlendirmelerini de alanda yaptı. “Mecidiyeköy Meydanı’nın yeni halini, gezerek sizlere tanıtmak ve hissettirmek istedim” diyen İmamoğlu, gazetecilere alanı daha sakin haliyle bir kez daha gezmeleri tavsiyesinde bulundu. Yapılan çalışmayla Mecidiyeköy’de hayatın nasıl değişeceğine herkesin tanık olacağını belirten İmamoğlu, “Düşünsenize; buradan gelip geçen insanlar, hepimiz, hepiniz burada 8 bin metrekare, insanların kullanımına sunulamayan bir yer olduğunu hayal edebilirler miydi? Şu an bulunduğumuz alanda, tam 8 bin metrekarelik bir alanı, İstanbul’un göbeğinde, Mecidiyeköy’de, belki de kişi başına yeşil alanın en az düştüğü, binaların arasında gibi düşündüğümüz yerde bir alanı, İstanbulluların hizmetine sunmuş olduk” ifadelerini kullandı.
“İNSANLARI ÜRKÜTEN BİR ALANDI”
“Seçim döneminde, sabahın çok erken bir vaktinde metrobüsle beraber buraya gelmeyi tercih ettik” diyen İmamoğlu, meydanın hayata geçiriliş sürecini, “İndik. İndiğimiz an itibariyle, buradaki nüfusun yaşam alanlarının ne kadar kaos içinde olduğunu, seyyar satıcılar, arabalar, bir takım emniyet güçlerimizin vasıtaları parklanmış vesaire. Ve gerçekten insanı ürküten bir alan. Ta o gün, ‘Hayat buradan değişmeli’ diye arkadaşlarımıza konuşmuştuk. Nasip oldu, gördük” sözleriyle dile getirdi. “Sadece burada değil, İstanbul’un birçok alanında, birçok meydanında bu değişimleri yaşayacağız” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
“Bu değişimler neye yansıyor? Az önce bir sanat gösterisini dinledik. Bir müzik çalıyordu. Ve birkaç dansçı arkadaşımız da gösteri yapıyordu. Buradaki sanatsal etkinlikler, buradaki kültürel etkinlikler, buradaki İstanbul Kitapçısı -ki emanet kitapla ilgili bir süreç başlatıyor arkadaşlarım yazılımlarıyla beraber- işte bir sanat sergisinin oluşumu ve orada insanların sanatla buluşmaları… Burada aslında biz, insanlara mutluluk aşılayacağız. Ve bu mutluluğun aşılanmasının şöyle bir faydası var: İnsanlar, güzel alanlardan, güzel mekanlardan, güzel anılardan geçerek işine giderse, işindeki performansı da artar. Evine giderse, belki de o günün bütün yorgunluğunun üzerine bir tebessümle evine gider. Bir huzursuzluğu varsa, onu evine yansıtmaz. Evine farklı düşüncelerle döner. Pozitif düşüncelere döner. Tüm bu yönleriyle işte şehrin donatı alanları, meydanları, boşlukları çok çok kıymetli.”