Haberin Yıldızı-
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında proje destek çağrısına çıktıklarını, sivil toplum kuruluşlarının, “Gönüllülük”, “Kişisel Gelişim”, “Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor”, “Kitap Kahve Projeleri”, “Kültür ve Sanat”, “Yenilikçi Fikirler”, “Çevre” ve “Hayvanların Korunması” alanlarındaki projelerine 35 milyon TL destek vereceklerini bildirdi.
Bakan Kasapoğlu, TRT Haber ve TRT Spor ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
“97 farklı ülkeden 80 bine yakın vatandaşımızı misafir ettik”
Pandemi sürecinde bakanlık yurtlarının çok kritik bir misyon üstlendiğini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Virüsün yurtdışı kaynaklı olması, yurt dışındaki virüsü ülkeye girişini engellemeye yönelik karantina sürecini zaruri kıldı. Yurtlarımız öğrencilerimizin yuvası olduğu gibi bu süreçte bu vatanın tüm evlatlarının yurdu olabileceğini, zor zamanda kapısının açabileceğini gösterdi. Dünyanın dört bir tarafından 97 farklı ülkeden 80 bine yakın vatandaşımızı misafir ettik. Sadece vatandaşlarımız değil sağlık çalışanlarımız da kaldı hala kalmaya devam ediyor. Askerlerimiz, cezaevi çalışanlarına yurtlarımızın kapısını açtık” diye konuştu.
“Öğrencilerimize yurtlarını en iyi şekilde teslim edeceğiz”
Bakan Kasapoğlu, normalleşme sonrası yurtların, asıl sahipleri olan öğrenciler için hazırlandığını dile getirerek, “Yurtlarımız sadece öğrencilerimiz barınmasını temin etmek amaçlı değil adeta onların ikinci üniversitesi olsun. Yeni dönemde öğrencilerimiz için tüm önlemler alınıyor. Öğrencilerimize yurtlarını en iyi şekilde onlara teslim edeceğiz” dedi.
“Sporu tabana yaymak ve yaşam kültürüne dönüştürme amacındayız”
Bakan Kasapoğlu, salgın döneminde tüm süreci spor camiasıyla iletişim halinde yürüttüklerine işaret ederek, “Federasyon ve kulüpler gelişmelere göre süreci yönetiyor. Türk sporu bu süreçten de başarı ile çıkacaktır. Spor yatırımlarımıza da ara vermedik. 200 milyondan fazla yatırım yaptık. Spor bizler için önemli bir misyon ve araç. Sporu herkesin gündemine almak için gayret ediyoruz. Sporu tabana yaymak ve yaşam kültürüne dönüştürme amacındayız. Kadın toplumun öncüsü. Kadınların spor dünyasında daha fazla yer almasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
“Geleceğe yürüyüş gençlerle olacaktır “
Bakan Kasapoğlu, Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde proje destek çağrısına bu yıl 35 milyon TL gibi rekor bir rakamla çıktıklarını dile getirerek, bu yıl sivil toplum kuruluşlarının “Gönüllülük”, “Kişisel Gelişim”, “Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor”, “Kitap Kahve Projeleri”, “Kültür ve Sanat”, “Yenilikçi Fikirler”, “Çevre” ve “Hayvanların Korunması” alanlarındaki projelerine 35 milyon TL destek vereceklerini açıkladı. Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:
“Gençleri bizim ümidimiz. Geleceğe yürüyüş gençlerle olacaktır. Amacımız gençlerin önünü açmak, istediklerini yapmak. Pek çok alanda gençlerin projeleri desteklenecek. Gençlerin 65 yaş üstüne yönelik projelerini önemsiyoruz. Gençlerin kişisel gelişim alanındaki projelerini önemsiyoruz. Sporda alt yapının desteklenmesini hedefliyoruz. Spora teşvik eden projeler bizim için daha öncelikli olacak.”
“Dene-Yap atölyeleri çok başarılı işleyen projeler”
Dene-Yap atölyelerinin çok başarılı işleyen projeler olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, “son derece başarılı bir şekilde yürütülen bir çalışma” olarak nitelendirdiği Dene-Yap atölyeleri projesi nedeniyle T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na teşekkür etti. Bakan Kasapoğlu, Dene-Yap atölyeleri projesi ile Türkiye’nin sahip olduğu alt yapıyı daha görünür kılmayı amaçladıklarını söyledi.