Sokak istihdam ofisleri Covid-19 süresi boyunca özellikle mavi yakalılar için önemli bir işe alım kanalı oldu. “Gerçek güç sahadan gelir” mottosuna inandıklarını belirten Gi Group Türkiye Ticari Direktörü Caner Tamcan, “İş arayanlar için sahada olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle Gi Group olarak Türkiye’de sokak istihdam ofislerini başlatan ilk özel firmayız. Kısa süre önce Beylikdüzü’nde açtığımız sokak ofisimizle Türkiye’deki ofis sayımız 8’e yükseldi. 2022 yılında da Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz, hedefimiz istihdam ofis sayımızı 15’e çıkarmak.” dedi.
Sokak ofisleri aracılığıyla iş arayan adaylarla sürekli iletişim halinde kaldıklarını ifade eden Gi Group Türkiye Ticari Direktörü Caner Tamcan, “İş arayışındaki emek yoğun çalışan mavi yaka çalışanlar covid süresi boyunca karşılarında dokunabilecekleri, konuşabilecekleri, bir muhatap aradılar. Bu profil sosyal medya kanallarını ve mobil taraftaki aplikasyonları daha az kullanıyor. İstihdam ofislerimiz bu anlamda iş arayan kişiler için eksiklikleri fazlasıyla doldurdu, sorulara cevap verdi.” “Çok aktif bir veri tabanına sahibiz. İşverenin global ve yerel rekabete uyum sağlayabilmesi ve iş gücünü doğru yönelimde kullanabilmesi doğrultusunda 4 saat içerisinde 50 personel istihadamın gerçekleştirilmesi gibi hızlı olmayı gerektiren operasyonları yönetiyoruz.. Bu gücü, sahadaki istihdam ofislerimizin bölgesel hakimiyetiyle sağlıyoruz.” dedi.
Özelikle iş arayışında olan mavi yakalılar için doğru işin en kısa ve güvenilir şekilde bulunmasında, hiçbir ücret talebi olmadan yardımcı olduklarını belirten Tamcan; “Gi Group Türkiye olarak şu an; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa şehirlerinde toplam 8 şubemizde hizmet veriyoruz. En yeni şubemizi İstanbul Beylikdüzü’nde iş arayan adaylarımıza ve personel arayan işverenlere daha yakın olmak amacıyla açtık. Hedefimiz 2022 yılında istihdam ofisi sayımızı 15’e çıkarmak.”dedi.
Güvenlik ve iyi çalışma şartları çalışanlar için artık ücret kadar önemli
Mavi yakalılar, covid sürecinin de etkisiyle köklü bir değişim süreci geçiriyor. Çalışanlar açısından ücret kadar, güvenlik ve iyi çalışma şartları da önem kazanmaya başladı. Değişen piyasa yapısı ve çalışma koşulları işyerlerine olan bağlılığı azaltırken, kolektif davranış biçimleri dışında bireysellik çok daha ön plana çıkmaya başladı. Büyük resme bakıldığında içinde bulunduğumuz değişken koşullarda, işten ayrılan bir çalışanın yerine hızla yenisinin konumlandırılması, işveren tarafında artan bir ihtiyaç olurken, özellikle mavi yakalılar için de yeni bir fırsata dönüştü.
Geçici personel olarak başlayanların yüzde 30’u kalıcı olarak işe yerleşiyor
“İşçilere sorduğumuzda herkes iş arıyor, akabinde işverenlere sorduğumuz zaman, onlar da ciddi anlamda çalıştıracak personel ihtiyaçları olduğunu söylüyorlar.” diyen Gi Group Türkiye Ticari Direktörü Caner Tamcan “Dünyada 1970’li yıllarda ortaya çıkan ülkemizde ise 2016 yılında kabul edilen Geçici İş İlişkisi Yasası’nın işçilere ve işverenlere esnek çalışma modeli sunarak fırsat ve çözüm getiriyor. Geçici iş ilişkisinin iş arayan mavi yakalılar için en büyük faydası ne dersek; iş hayatına girebilmelerini çok hızlandıran bir modelleme. Çünkü işverenler genelde kalıcı olarak bir personeli almaktansa, destek iş gücü ile alıp akabinde iş hayatına kazandırma fikrine çok daha yakınlar. Böylelikle kalıcı istihdam yapmadan önce adayları tanımak için fırsatları oluyor. Geçici personel olarak yerleştirdiğimiz adayların yüzde 30’unun kalıcı olarak işverenlerin bordrosuna geçtiğini kendi iç dinamiklerimizden görebiliyoruz. Bu model özellikle genç işgücünün iş hayatına katılmasını hızlandırıyor ve yeni yeteneklerin keşfedilmesine olanak sağlıyor. ”dedi.