Haberin Yıldızı-Spor
Mavi-Beyaz renkleriyle Çağlayan’ın gururu oldular. Başkan Yener Durmuş, açıkladı:
Spor Gizli Kahramanımızdır
Ömrünün baharında futbol ile tanışan Yener Durmuş, tam 30 yıldan beri sahaların tozunu yutuyor.
Trabzon 2 nci Amatör Play-Off grubunda mücadele eden Çağlayanspor Kulübü başkanı Yener Durmuş, aradan geçen yıllarda futbol dünyasında çok şeyler kazandığını ifade ederek;“Kazandıklarım ile geleceğe yatırım yaptık” dedi.
Yaklaşık 5 bin nüfusu ile Trabzon-Erzurum karayolu üzerinde bulunan Çağlayan, geçimini fındık ile sağlıyor. İlçenin ikinci en büyük geliri ise Çağlayanspor’un kazandığı galibiyetler…
Futbol geçmişi 1973 lü yıllara dayanan Çağlayanspor, da benden önce başkanlık yapanlar hep efsane olmuştur ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum yaşayanlara sağlıklı hayırlı ömürler diliyorum geçmişten bu güne kadar Türk futboluna kazandırdığımız sporcularda tüm başkan yönetici ve hocalarımızın emeği vardır takımımızın geçmişi ve bu günü başarılarla doludur.
Bu hafta yolumuz Çağlayan’a Çağlayanspor Kulübü’ne düştü.
Sevgili Haberin Yıldızı takipçileri Kulüp Başkanı Yener Durmuş ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Biz sorduk başkan Durmuş cevaplandırdı.
Özgür YOLCU: Çağlayanspor ile yollarınız ne zaman kesişti?
Yener DURMUŞ: Tarihler 1990 yılını gösteriyordu. Askerden yeni gelmiştim. Spor merakımdan dolayı Çağlayanspor’un maçlarını yakından takip ederdim. Çağlayanspor’un o tarihlerde ki efsane başkanı ki herkes tanır Tevrat Bayrak, bir maç öncesi; “Genel kaptan olarak maçlara sen çıkacaksın” dedi. İşte Çağlayanspor ile tanışmam o yıl oldu. O yıllarda maçlarımızı (eski adıyla) Karayollarının altında oynuyorduk. Arada birde Yavuz Selim sahası çıkarsa kendimizi Wembley stadına çıkıyormuş gibi hissederdik.
Özgür YOLCU: Sayın başkan, amatör takımları sahada tutmanın zor olduğunu biliyoruz. Böylesine zor bir görevin altından nasıl kalkıyorsunuz?
Yener DURMUŞ: Evet işimiz gerçekten zor. Yaklaşık 200 gencin geleceği elimizde. Bu aynı zamanda hem maddi hem manevi hemde zaman kaybı demek. Hiç erinmiyoruz. Diyebilirim ki ömrümü Çağlayanspor’a feda ettim. Helalı hoş olsun. Gösterdiğimiz sorumluluğun karşısında futbol dünyasına kazandırdığımız bir genç bile olsa onun gururunu mutluluğunu yaşamak bizlere yetiyor. Gençler en büyük gurur kaynağımızdır.
Özgür YOLCU: Çağlayanspor’u tanıtırmısınız. Nasıl bir futbol kulubü?
Yener DURMUŞ: Çağlayanspor Kulübü tam bir aile takımı gibidir. Kukruluşu 1973 lü yıllara dayanır. Diyebilirim ki 3 nesil futbol oynadığı kulüptür.Aile demek bu olsa gerek. Tüm ailelerimize şükranlarımı teşekkürlerimi sizin aracılığınız ile sunmayı borç biliyorum. Örneğin bayramlar. Bizde coşkulu kutlanır. Aile yardımlarımız, gençlerle diyaloglarımız bir başkadır. Hele karşılaşmalardan galip geldiğimizde Çağlayan bayram yerine döner. Kaybettiğimizde ise hüzün hakim olur. Tüm bu duyguları bize Çağlayanspor yaşatır.
Özgür YOLCU: Peki başkanım, futbol ilçeye ne kazandırdı?
Yener DURMUŞ: İlk önce şunu söyliyim. Futbol, spor sadece ilçemize değil tüm hayata katkı yapıyor. Spor gizli kahramanımızdır. Sosyal patlamayı engeller ve sıkı aile bağları kurar. İlçemizde ise sosyal aktivitenin sınırlı olduğunu düşünürsek spor tek eğlencemizdir.Çünkü Spor bizi birbirimize bağlıyor.
Özgür YOLCU: Trabzon spor şehridir. Bu günkü dijital ortamda hala bunu söyleyebiliyor muyuz?
Yeenr DURMUŞ: Evet gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. İstisnalar olmasına rağmen. Dijital ortama kendini kaptıranlara ‘Ömrünüzü Heba Ediyorsunuz’ demekten başka bir şey diyemiyorum. Eskiden hatırlayın,salon ve saha sporlarımız her gencimizin yapmak istediği sporlardı. Şimdi gençler kapanıyorlar odalarına kapılıyorlar dijital dünyanın hevesine. Bu durum gençlerimizin uyuşuk yetişmesine neden oluyor. Oysa insanın doğasında SOKAK var.
Özgür YOLCU: Sizin bir sözünüzü hatırlıyorum. ‘Bana sorunlu gençleri getirin’. Ne demek istediniz?
Yener DURMUŞ: Ben burada ailelere mesaj vermek istiyorum. Ben saat gibi kurulan gençler istemiyorum. Sorunları olan, problemleri olan ve hatalı olan gençleri getirsinler. Bu gençleri alır hayata kazandırırım. Spor kulübü başkanı olarak bunu yaparım. Tavsiyem herkes te bunu yapsınlar. Gençlerimizi topluma kazandıralım. Hedefimiz gençler olsun, sağlığı ön planda tutalım. Sonra başarı kendiliğinde gelecektir.
Özgür YOLCU: Virüs diyelim mi başkanım.İçinde bulunduğumuz süreç sizce nasıl tamamlanır? Veya nasıl tamamlanmasını istersiniz?
Yener DURMUŞ: Öncelikle sporcuları düşünerek alınan kararlarda imzası olan her kesi kutluyorum. Her can değerlidir. Dolayısıyla bu dönende sabır diyeceğiz. Allah’tan gelen her sonuca katlanmamız gerek.Unutmayalım Dünya mola vermiştir. Dünyanın mola verdiği yerde spor yapılacak diye bir şey söz konusu olamaz. Ayet yok ki. Neticede ligler başladı. Umarım korktuğumuz başımıza gelmez, bir sezonu böyle geçiririz.
Özgür YOLCU: Umarım…Neticede spor karşılaşmalarında başarı galibiyettir. Sizce başarı nedir?
Yener DURMUŞ: Spor dünyasında başarı bence, önce yerli ve milli oyuncu yetiştirmektir. Bu yapılmadığı sürece futbol politikaları yanlış işliyor demektir. Bakın süper lig takımlarımıza, 14 yabancı ile sahaya çıkıyorlar. Başarı nerde. Avrupa’da. Avrupa’da başarı geliyor mu? hayır. Takımlarımız Avrupa arenasına çıktıklarında hepimiz şahit olduk ki ‘O’ çektiler. Siz 14 yabancı ile oynayacaksınız ve ‘O’ çekeceksiniz. Burda başarıdan sözetmek mümkün değildir. Şiddetle karşı çıkıyorum.
Başarıdan sözedeceksek Milli Takım’dan bahsetmemiz gerek. Milli Takımımızı oluşturan kadroya bakalım. Kadroda yeralan lejyoner futbolcularımız olmasa inanın 30 yıl öncesine döneriz. O halde futbol dünyasına kazandırdığımız tesisler, statlar ve tüm yatırımlar boşunamıydı?
‘Değil’ diyenlere soruyorum. Ülkemizde neden futbolcu yetişmiyor? Bu soruya cevap bulalım. Bulamıyorsak Türk futbolu dibe batar, futbolumuz geriye gider. İşte gidiyor. Seramonilerde milli Marşımıza eşlik edecek futbolcu bulamıyoruz. O zaman harcadığımız trilyonlarca liraya, oynattığımız 1-2 Türk futbolcuya yazık olmuyor mu?. İçerde birbirimizi yensek ne olur, yenmesek ne olur.
Artık şapkamızı önümüze koyma zamanının geldiğini düşünüyorum.
Özgür YOLCU: Yanılmıyorsam siz aynı zamanda Trabzonspor’da kongre üyesisiniz. Bu durum Trabzonspor’da aynı mı?.
YENER DURMUŞ: Evet doğrudur. Her şeyden önce söylediklerimin de futbol takımıyla ilgisi – alakası yoktur.
Trabzon Kulübünün amatör futbola bakış açısını beğenmiyorum. Neden. Evet ben kongre üyesiyim ve Çağlayanspor Kulüp başkanıyım. Ama sayın Ağaoğlu ile maalesef tanışmıyorum. Başkanımızın bu güne kadar Trabzon’da ki amatör kulüpleriyle bir araya geldiği görülmemiştir. Oysa amatör Trabzonspor’suz Trabzonspor’da amatörsüz olamaz. Başkanımızdan ricamızdır. Acilen amatöre el atsınlar. Trabzon altyapısını Trabzonspor ile buluştursunlar. Amatörde çıkan dünya starlarımızı unutmasınlar. Trabzon’u 20 yılda bir çıkan futbolculara mahkum etmesinler.
Trabzon, futbolda Türkiye’nin Brezilyasıdır. Bu birlikteliği başarabilirsek Trabzonspor’da ve milli takıma onlarca futbolcu kazandırmakla kalmayıp her yönüyle ilimizin kazançlı çıkmasını sağlayabiliriz.
Aksi taktirde bir kaç yöneticiyi Akyazıda maçlara davet ederek çarpık giden işleri yürütemeyiz diye düşünüyorum.
Özgür YOLCU: Sayın başkan, son olarak Şenol Güneş ve Milli Takım desek aklınıza neler gelir?
Yener DURMUŞ: Şenol hocamızı gönülden kutluyorum. Bana sorarsanız başarı budur. Milli Takımımızın yüzde 80-90 ı lejyoner futbolculardan oluşuyor. Bu futbolcular ile çok zor bir gruptan lider olarak çıktılar. Daha nice başarılarını alkışlayacağımıza inanıyorum.
Özgür YOLCU: Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederken, Çağlayanspor’a bundan sonraki mücadelelerinde başarılar diliyorum.
Yener DURMUŞ: Bende yayın hayatınızda başarılar diliyorum.