Siber güvenlik firması Check Point Research
tarafından yapılan bir çalışma hepimiz için bir analiz oluşturuyor. Bu rapora göre insanlar için değişken bir çalışma oluşturuldu ve bir nevi söz konusu bu durum hackerler tarafından kötü bir amaçla kullanılıyor. Raporda kötü amaçlı yazılımların bu tür video konferans bağlantılarına ulaştığını rahatlıkla görebiliyoruz.
Milyonlarca kişinin bu günlerde karantina konularında yaşadığı sorunlar, farklı yazılımlarla birlikte karşımıza çıkarılan bu sonuçları ortaya çıkarmaya başlıyor. Zoom, Microsoft Teams gibi konferans görüşme yöntemleri herkes için bir yapı ve farkındalık oluştursa da talepler yükselince hackerlar da doğrudan buraya yoğunlaşmış durumdalar.
Bu yüzden de hem toparlamak hem de ilerlemek için kötü niyetli kişiler karantina konusunda da farklı bir çalışma mantığı oluşturmuş diyebiliriz.
Bu tür kötü amaçlı alan adları, kişisel bilgileri çalmak veya bir kullanıcının bilgisayarını hedeflemek için tasarlanmış kimlik avı saldırılarında kullanılabiliyor. Bu noktada araştırmacılar, sahte bir şekilde Microsoft Teams’ten geldiği iddia edilen bir kimlik avı e-postasında yer alan böyle bir alan buldular. Eğer bu bağlantıya tıklansaydı, kullanıcı yanlışlıkla kötü amaçlı yazılımı indirmiş olacaktı. Kötü amaçlı yazılımlarla ilgili olarak ön plana çıkarılan bu durumlar, hepimiz için bir önem oluşturuyor. Bu yüzden de markaların ve raporların detaylarına dair de çözümleri görebiliyorsunuz.
Bu sayede ortalama sorunlar ve pek çok dolandırıcılık yöntemi üzerine de kafa yoruluyor olacak. Çevrimiçi dolandırıcılık, oltalama taktiği ve pek çok farklı taktik ile bu dolandırıcılık sürekli yapılıyordu. Artık bu duruma dair müsait bir çözüm organize edileceği için de kişisel bir hizmet ön plana çıkarılacak gibi görünüyor. Peki ama durumlar nasıl ilerleyecek dersiniz?
Kaynak tamsayfa